Kunst & Schnaps

De liefde voor en de fantasie in de kunst van het destilleren worden voortgezet in de persoonlijk ontworpen aquarellen op de etiketten die op hoogwaardig linnen worden gedrukt.

De harmonie van kleur en smaak vormen een soort “geheel kunstwerk” dat niet alleen de aandacht van genieters van edele schnapssoorten maar tevens van verzamelaars van bijzondere aquarellen wil trekken.

Voor zeer bijzondere destillaten in gelimi- teerde oplage worden zulke aquarellen en titelbladen speciaal gecomponeerd.

Net als voor de zuivere smaak van het destillaat is er ook voor het aquarel slechts een enkele kleurtoon nodig om het kunstwerk de juiste stemming en kracht te verlenen. Door mijn bewuste spel met water en verf ontstaan er onverwachte structuren en vormen die de fantasie en de gevoelens van de kunstliefhebber moeten wekken.

Door de artistieke inspiratie is het genot gewoon nóg groter!

Birgit Neururer

Fruit & Schnaps

Onvervalsde Tiroolse natuur is het bijzondere kenmerk van deze edele schapssoorten. Ze zijn gemaakt van met de hand uitgelezen, in de zon gerijpte vruchten die uitsluitend uit Tiroolse teelt stammen. Deze soorten worden volgens oude traditie in koperen ketels gedestilleerd.

Het uiteindelijke aroma van de zuivere fruitdestillaten weerspiegelt het “handschrift” van de destillateur. Bij het destilleren zijn vooral ervaring en het juiste gevoel van belang.

Om de belangrijkste bestanddelen van de vrucht te behouden worden deze Tiroolse schapssoorten niet gefilterd. Voor optimaal genot wordt aanbevolen om de fles voor het openen even op zijn kop te zetten. Bij een temperatuur van 16 tot 18 °C komt de smaak het beste tot zijn recht.

“Wel moge het u bekomen”, wenst de destillateur.

Rudi & Franz Schiechtl


Contact

dieSchnapsbrenner.at
Aquarelle: Birgit Neururer
Destillaten: Rudi & Franz Schiechtl
Auweg 6
A-6460 Imst Tirool/Austria
Web: www.dieSchnapsbrenner.at/nl/
Mail: info@dieSchnapsbrenner.at
Phone: +43 800 888 1000
Fax: +43 800 888 1009